About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η πιο ειλικρινής απάντηση στην ερώτηση «Υπάρχει Άι Βασίλης;»

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Κάθε χρόνο το πρωί των Χριστουγέννων όλοι τρέχουμε κάτω από το δέντρο γυρεύοντας τα δώρα που μας έφερε ο Άι - Βασίλης. Ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που βάζαμε γλυκά και λίγο γάλα κάτω από το δέντρο (ανταμοιβή για τον κόπο του) και τα έβρισκα πάντα μισοφαγωμένα…
Επίσης μια φορά που ήμασταν στο χωριό η θεια μου βγήκε κρυφά έξω από το σπίτι έπαιξε το κουδούνι και άφησε τα δώρα έξω από το σπίτι της γιαγιάς με ένα γράμμα που έλεγε δήθεν ότι για λόγους «οικονομίας χρόνου» επέλεξε αυτόν το τρόπο να πάρουμε τα δώρα αφού δεν θα βρισκόμασταν στο δικό μας…
Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάνα μήνα πιο μπροστά έχουμε ενημερώσει τους γονείς και τους συγγενείς μας τι δωράκια θα θέλαμε να μας φέρει ο Άγιος Βασίλης, χώρια το γράμμα που γράφουμε που παίρνει την δικιά του ξεχωριστή θέση στο δέντρο και ευχόμαστε να πιάσουν τόπο οι επιθυμίες μας.
Πραγματικά όμως τι συμβαίνει; Πόσοι από μας πιστεύουμε στον Άι - Βασίλη; Αφού δεν έχω τζάκι από πού θα μπεί; Ή πόσοι από μας παρόλο που κατά βάθος ξέρουμε, εξακολουθούμε να κοιτάμε κρυφά κάτω από το δέντρο ή σηκωνόμαστε τη νύχτα μήπως και τον πετύχουμε; 
Ίσως γιατί θέλουμε να υπάρχει αυτή η μαγεία των Χριστουγέννων, το πνεύμα και το μυστήριο!
Ένα κορίτσι από την Αμερική αναρωτιόταν οπότε αποφάσισε αντί για γράμμα που ζητούσε δώρα ζήτησε να μάθει την ύπαρξη του Αϊ Βασίλη.
Πριν μερικά χρόνια, η Λούσι, η κόρη της Αμερικανίδας συγγραφέως Martha Brockenbrough είχε αρχίσει να ψυλλιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία με τον Άγιο Βασίλη. Εκείνη τη χρονιά, η μικρή αντί για μια λίστα με τα δώρα που θα επιθυμούσε, είχε γράψει στο γράμμα της προς τον αγαπημένο άγιο των παιδιών μόνο μια ερώτηση «Είσαι πραγματικά ο Άγιος Βασίλης;». Αυτή είναι η απάντηση που έγραψε για λογαριασμό του η μητέρα της και είχε δημοσιευτεί στους New York Times. 

«Αγαπητή Λούσι, 
Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Έκανες μια πολύ σωστή ερώτηση: ''Είσαι ο Άι Βασίλης;'' 
Ξέρω ότι εδώ και πολύ καιρό το αναρωτιέσαι, αλλά ήθελα η απάντησή μου να είναι πολύ προσεκτική κι έπρεπε να σκεφτώ καλά τι θα σου πω. 
Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει ο Άι Βασίλης. 
Είμαι όμως το άτομο που γεμίζει την κάλτσα σου με δώρα. Επίσης διαλέγω και τυλίγω τα πακέτα που βρίσκεις κάτω από το δέντρο, με τον ίδιο τρόπο που η μαμά μου το έκανε για μένα, όπως και η δική της μαμά για εκείνη (και ναι, βοηθάει κι ο μπαμπάς). 
Φαντάζομαι πως κάποια μέρα θα το κάνεις κι εσύ για τα παιδιά σου και ξέρω ότι θα σου αρέσει να τα βλέπεις να τρέχουν προς το χριστουγεννιάτικο δέντρο το πρωί των Χριστουγέννων. Θα σου αρέσει να τα βλέπεις να κάθονται μπροστά στο δέντρο και τα προσωπάκια τους να φωτίζονται από τα λαμπιόνια του. 
Όμως αυτό δεν θα σε κάνει Άι Βασίλη! Ο Άγιος Βασίλης είναι κάτι μεγαλύτερο και αυτό που κάνει διαρκεί περισσότερο από τη ζωή του καθενός μας. Είναι κάτι πολύ απλό αλλά και πολύ σημαντικό. Μαθαίνει στα παιδιά πώς να πιστεύουν σε κάτι που δεν έχουν ποτέ δει ή αγγίξει. 
Είναι πολύ σπουδαία και σημαντική δουλειά αυτή. Στην πορεία της ζωής σου θα χρειαστείς αυτή την ικανότητα να πιστεύεις: στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στα ταλέντα σου και στην οικογένειά σου. Επίσης, θα χρειαστεί να πιστέψεις σε πράγματα που δεν μπορείς να μετρήσεις ή να κρατήσεις στα χέρια σου. Μιλάω για την αγάπη, αυτή τη σπουδαία δύναμη που θα φωτίσει μέσα σου τη ζωή, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές. 
Ο Άι Βασίλης είναι ένας δάσκαλος κι εγώ υπήρξα μαθήτριά του και τώρα ξέρεις το μυστικό για το πώς κατεβαίνει μέσα από όλες αυτές τις καμινάδες την παραμονή των Χριστουγέννων: τον βοηθάνε όλοι οι άνθρωποι που γέμισαν την καρδιά τους με χαρά χάρη σ’ εκείνον. 
Με τις καρδιές γεμάτες, άνθρωποι σαν τον μπαμπά σου κι εμένα, αναλαμβάνουμε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε τον Άι Βασίλη να κάνει μια δουλειά που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να έρθει εις πέρας. 
Έτσι λοιπόν, όχι, δεν είμαι ο Άι Βασίλης. Ο Άι Βασίλης είναι αγάπη και μαγεία και ελπίδα και ευτυχία. Ανήκω στην ομάδα του και πλέον ανήκεις κι εσύ. 

Σ’ αγαπώ για πάντα 
Η μαμά»

Παρόλο που μου άρεσε πολύ η απάντηση της μαμά της, έχω κάποιες αμφιβολίες.
Εγώ πιστεύω πως όπως και να ’χει και σε όποια μορφή, ο Άι Βασίλης ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!
Οπότε φροντίστε να είστε καλά παιδιά για να σας φέρει δώρα και αυτήν τη χρονιά!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

πηγή: http://www.imommy.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου