About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα κατοικίδια μειώνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά!!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Αντονέτα Τ. και Χαρά Α. 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και μάθετε ότι όποιοι έχουν αλλεργία στα ζώα πρέπει να μένουν πιο πολύ μαζί τους !!!! 
Η συντροφιά ενός σκύλου μέσα στο σπίτι, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Proceedings of the National Academy of Sciences''
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέθεσαν ποντίκια σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, ενώ προηγουμένως είχαν εκτεθεί σε σκόνη από σπίτια όπου ζούσαν σκυλιά. Από τα αποτελέσματα της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί στη σκόνη των σπιτιών που είχαν σκυλιά είχαν διαφορετικά μικρόβια στο έντερο και αντιδρούσαν λιγότερο έντονα στα αλλεργιογόνα. 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το άσθμα που σχετίζεται με τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις στους πνεύμονες ήταν πολύ μειωμένο σε ποντίκια που έχουν προηγουμένως εκτεθεί σε σκόνη σπιτιού όπου υπήρχε κατοικίδιο, σε σύγκριση με τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε σκόνη από σπίτια χωρίς κατοικίδια ζώα. 
Μεταξύ των βακτηριακών ειδών που ανακάλυψαν στο έντερο των πειραματόζωων, οι ερευνητές εστίασαν σε ένα που ονομάζεται Lactobacillus johnsonii , το οποίο συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής των αεραγωγών, η οποία είναι συνδεδεμένη με το άσθμα. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αποτέλεσμα αυτό υποδηλώνει ότι το βακτήριο Lactobacillus johnsonii ή άλλα είδη "καλών" βακτηρίων θα μπορούσαν μια μέρα να χρησιμοποιηθούν για να εμποδίσουν την ανάπτυξη άσθματος ή άλλων αλλεργιών ή ίσως ακόμη για να αντιμετωπίσουν τις ήδη υπάρχουσες περιπτώσεις . 
"Η σύνθεση και η λειτουργία του εντέρου επηρεάζουν έντονα τις ανοσολογικές αντιδράσεις και αυτή η μελέτη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών τεχνικών τόσο για το αλλεργικό άσθμα όσο και για μια σειρά από άλλες ασθένειες ", δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σούζαν Λινχ. 

πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου