About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο ''Μικράς Ασίας'' στον Άγιο Ιωάννη

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ. 
Σε ένα «μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό» μετατρέπεται ο υπαίθριος χώρος του πάρκου ''Μικράς Ασίας'' (Λ. Κνωσού & Αρτέμιδος γωνία), κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου. 
Οι εκδηλώσεις διαρκούν από την Τετάρτη 18 έως Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και γίνονται καθημερινά από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα και την παραμονή των Χριστουγέννων από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. 
Το ''Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό'' περιμένει επισκέπτες από όλη την πόλη του Ηρακλείου, όπου μπορούν να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές από τους υπαίθριους πωλητές, να γευθούν παραδοσιακά φαγητά, γλυκά, λικέρ και να συμμετέχουν σε δράσεις που θα γίνονται όλες τις ημέρες σε διάφορα σημεία του πάρκου.
Στον χώρο θα στηθούν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενούν α) επαγγελματίες που θα διαθέτουν προϊόντα προς πώληση (μικροαντικείμενα, δώρα, κεράσματα) β)Aυτοοργανωμένες ομάδες που θα κάνουν κάποιες δράσεις και θα δίνουν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για το αντικείμενό τους.γ) χειροτέχνες
Το στήσιμο των ξύλινων κατασκευών και γενικότερα την αρχιτεκτονική επιμέλεια του χώρου έχουν αναλάβει εθελοντικά οι αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου και Κάλλια Πλατύρραχου.
Θα δημιουργηθούν μικρές γειτονιές με ξεχωριστές θεματικές ενότητες η κάθε μια.
Στο χώρο του μικρού αμφιθεάτρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου έχει φροντίσει ούτως ώστε καθημερινά να γίνονται εκδηλώσεις μουσικής, παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, παραστάσεις χορού, ενημερώσεις κ.τ.λ.
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί από παιδιά, στον κυκλικό κόμβο της Λ. Κνωσού που βρίσκεται μπροστά στο πάρκο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.
Από τις 18 Δεκεμβρίου ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων έως τις 22 Δεκεμβρίου ημέρα στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα λειτουργούν σε όλους τους χώρους του πάρκου εργαστήρια χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τα παιδιά, που θα προορίζονται για τον στολισμό του δέντρου.
Η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα πλαισιώσει μουσικά τον στολισμό με κάλαντα.
Πραγματικά είναι μια πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Θέλουμε πολύ να να πάμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου