About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στις Άλπεις

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 3 Αφροδίτη Χ.

Το Kitzbuhel είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Τυρόλου στην Αυστρία, καθώς αποτελεί hot spot χειμερινών διακοπών και ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη για τους απανταχού σκιέρ. Πέρα όμως από τη δημοφιλία του αυτή είναι ένα κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό που διατηρεί τις παραδόσεις και την ιστορία του σε κάθε του γωνιά. Γραφικά σπιτάκια, πανέμορφα στολισμένα ιδιαίτερα τις γιορτές, μεσαιωνικές εκκλησίες και ένα ιστορικό κέντρο που οι επισκέπτες απολαμβάνουν βόλτες στα στενά σοκάκια και στα πέτρινα καλντερίμια. Κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο αλλά και ταπεινό ορεινό χωριουδάκι, καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία δύο διαφορετικά πρόσωπα, εξίσου ενδιαφέροντα.
Το χιονισμένο τοπίο προσδίδει διαφορετικό χρώμα στο χωριό, ενώ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει την τιμητική του.
Πλήθος χειμερινών δραστηριοτήτων, πολλές πίστες σκι, εορταστικά events αλλά και πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές κερδίζουν τις εντυπώσεις. Καταστήματα και εστιατόρια, γραφικά καφέ και μπιστρό ντύνονται στα γιορτινά τους και προσφέρουν διάφορες εκπλήξεις στους επισκέπτες. 
Και το σημαντικότερο; Ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα χωριά στην καρδιά των Άλπεων διατηρεί ανέπαφο το μεσαιωνικό του χαρακτήρα, αποτελώντας δείγμα απίστευτης αρχιτεκτονικής του παρελθόντος…

Πηγή : Περίεργα.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου