About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τζαμάικα

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Μιχαέλα Β.
Η Τζαμάικα είναι μια χώρα με έκταση 10.991 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 2.825.928 κατοίκους. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Kίνγκστον.
Η Τζαμάικα (παλαιότερα εξελληνισμένα Ιαμαϊκή) είναι η τρίτη σε έκταση από τα νησιά των λεγομένων Μεγάλων Αντιλλών στη Καραϊβική θάλασσα και βρίσκεται περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια από την Κούβα. Οι ιθαγενείς της την αποκαλούν "Σαϋμάκα" (= νήσος με άφθονα νερά) εξ' ου και το κατά παραφθορά διεθνές της όνομα Τζαμάικα. Το κλίμα είναι θερμό, τροπικό με άφθονες βροχές που τροφοδοτούν πολλούς αλλά μικρής διαδρομής ποταμούς, που ορισμένοι απορροφούνται από το αμμώδες έδαφος στη θάλασσα. Η Τζαμάικα βρίσκεται εντός της ζώνης τυφώνων. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.Τη νήσο αυτή ανακάλυψε μαζί με τις πλησιέστερες νήσους Καϋμάν και Κάικος ο Χριστόφορος Κολόμβος στις 5 Μαίου του 1494. 
Μέχρι του έτους 1655 παρέμεινε ως Ισπανική κτήση με το όνομα Σαντιάγκο (=Άγιος Ιάκωβος) όταν και καταλήφθηκε από τους Άγγλους. Με την Συνθήκη της Μαδρίτης του 1670 πήγε επίσημα στις κτήσεις της Αγγλίας ως την Τζαμάικα (Jamaica) και αποτέλεσε σημαντική ναυτική βάση των Δυτικών Ινδιών. Το 1944 η Αγγλία παραχώρησε αυτονομία και στις 6 Αυγούστου του 1962 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα.
Η Τζαμάικα είναι ένα πολύ όμορφο νησί και αξίζει να το επισκαφτείτε!!!!!!!!
Πηγή: Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου