About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το Ελατοχώρι, ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Ελένη Γ. και  Κάλλια Τ. 
(Ελένη) Πέρυσι τα Χριστούγεννα, εγώ με την οικογένειά μου, περάσαμε τις διακοπές μας σε ένα πολύ όμορφο χωριό το Ελατοχώρι. Έτσι, εγώ με την ομάδα μου, αποφασίσαμε να βρούμε πληροφορίες γι' αυτό το υπέροχο μέρος και να τις μοιραστούμε μαζί σας. 

Το Ελατοχώρι βρίσκεται στα Πιέρια Όρη και είναι ένα όμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων. Είναι ορεινό με πολλά παγοδρομικά κέντρα που μπορείς να κάνεις σκι και αξέχαστες βόλτες στις παγωμένες πλαγιές του. Θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, αφού προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.
Η άγρια ορεινή ομορφιά, η υπέροχη θέα στον Όλυμπο, τα κατάφυτα δάση, η μοναδική γραφικότητα του οικισμού, και το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, καθιστούν την περιοχή ιδανική για χειμερινές αποδράσεις. Τα χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, 8 χλμ. από το Ελατοχώρι. Σε υψόμετρο 1450 μ. και με μία εκπληκτική θέα, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Αν στρέψει κανείς το κεφάλι μπορεί να απολαύσει μία υπέροχη θέα, τον Όλυμπο, τις ακτές της Χαλκιδικής, και τον
Αλιάκμονα. Βέβαια, στην περιοχή του Ελατοχωρίου υπάρχουν και πολλά ορειβατικά μονοπάτια μέσα από πυκνά δάση και μικρούς καταρράκτες, με υπέροχα χρώματα και μοναδική θέα. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει ενδιαφέρουσες περιηγητικές διαδρομές στην καταπράσινη ανόθευτη φύση των Πιερίων και στους γραφικούς οικισμούς τους, χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο και να απολαύσει τη μαγευτική θέα που προσφέρει η περιοχή. 
Που θα μείνετε; Στο Ελατοχώρι θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από καταλύματα για κάθε γούστο. Επίσης, μία μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια είναι στη διάθεση σας, όπου μπορείτε να γευτείτε την παραδοσιακή μακεδονίτικη κουζίνα, με ντόπια αγνά υλικά. Στο Ελατοχώρι όπως και σε όλο το νομό Πιερίας θα βρείτε μία πλούσια παραδοσιακή κουζίνα και πολλά αγνά ντόπια προϊόντα. Ξεχωριστή είναι η παραδοσιακή μακεδονίτικη κουζίνα που διακρίνεται για τον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος των κρεατικών και των τυροκομικών. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η ποικιλία των εδεσμάτων, οι πίτες, η πρωινή μπουγάτσα κ.α. Εκεί μπορείτε ακόμη να βρείτε πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες από φρούτα της περιοχής, αρωματικά φυτά, θεραπευτικά βότανα, και ξηρούς καρπούς όπως καρύδια και κάστανα αλλά και ντόπιο τσίπουρο, που παρασκευάζεται με πολύ αγάπη και μεράκι.
πηγές: http://www.otherside.gr
http://www.travelstyle.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου