About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βενζίνη... από ζάχαρη!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 3 Τζένη Π. 
Η λέξη ΔΕΗ είναι γι’ αυτόν κάτι άγνωστο... Το ίδιο και η λέξη βενζινάδικο... Έχει σταματήσει να περνά από τα πρατήρια υγρών καυσίμων εδώ και ένα χρόνο, μιας και ό,τι χρειάζεται ενεργειακά, είτε για τις ανάγκες του νοικοκυριού είτε για τις ανάγκες της μετακίνησής του, το έχει εξασφαλίσει με οικολογικό και κυρίως τζάμπα τρόπο... Ήλιος, αέρας, και ζάχαρη - ναι, καλά διαβάζετε, ζάχαρη - είτε από σάπια φρούτα είτε από ζαχαροκάλαμο εσχάτως, είναι ό,τι χρειάζεται για να έχει καύσιμα και για το σπίτι και για το μηχανάκι του.
Και ο ίδιος, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός και ερασιτέχνης ερευνητής Μιχάλης Καλογεράκης, έχει να περηφανεύεται πως απλά, έξυπνα και γρήγορα, με δικές του κατασκευές και πατέντες, έχει καταργήσει τη βενζίνη, την οποία και έχει αντικαταστήσει πια με οινόπνευμα, καύσιμο που "μαγειρεύει" ο ίδιος στο σπίτι του. Έτσι γλιτώνει από τον... κρύο ιδρώτα που λούζει όλους εμάς στη θέα της μάνικας και από την αγωνία μήπως και εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο η τιμή της βενζίνης ή του πετρελαίου...


Μέλλον οικολογικό

Ο οικολόγος και πρωτοπόρος συντοπίτης μας υποδέχτηκε τη "Ν.Κ." στο ιδιότυπο σπιτικό του στου Κοκκίνη Χάνι. Μας ξενάγησε στο αυτόνομο εξαρχής, από την κατασκευή του, ενεργειακά σπίτι του. Και προσφέροντάς μας μια πλήρη ξενάγηση, από τα φωτοβολταϊκά στη σκεπή και τις δύο ανεμογεννήτριες στην πίσω μεριά της αυλής, ως το αποστακτήριο παραγωγής οικολογικού καυσίμου στο ισόγειο και τα άδυτα του όλου ενεργειακού συστήματος, τη γεννήτρια και το μετατροπέα ρεύματος στο υπόγειο, μας ταξίδεψε για λίγο στο μέλλον... Μέλλον οικολογικό, φτηνό, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί εδώ και τώρα στη δοκιμαζόμενη οικονομικά χώρα μας, με τον ίδιο τον κ. Καλογεράκη να έχει βαρεθεί να χτυπά την πόρτα των υπευθύνων, φτάνοντας μέσω επιστολής του και ως τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Τι συναντήσαμε μπαίνοντας στο φουτουριστικό αυτό σπίτι-εργαστήριο; Τίποτε το εξωπραγματικό που να θυμίζει σκηνές από το μακρινό μέλλον. Μονάχα απλές κατασκευές και μηχανήματα, τα οποία ο ίδιος, ψάχνοντας σε βιβλία και έρευνες, κατάφερε να φτιάξει με τα ίδια του τα χέρια. Για να μπορεί να δίνει σήμερα ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς μπορούμε να ζήσουμε δίχως να "ματώνουμε" την τσέπη μας με λογαριασμούς και συμβατικά καύσιμα.
Ποτέ μην λες ποτέ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο βλαβερή είναι η ζάχαρη. Κοιτάξτε όμως τι καλό μπορεί να βγει απ αυτήν!

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου