About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η ιστορία για το πώς έχουμε το έθιμο να κρεμάμε τις κάλτσες μας στο τζάκι

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Μιχαέλα Β.

Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε κάποτε ένας ευγενικός και καλόκαρδος κύριος, που η γυναίκα του είχε πεθάνει από βαριά αρρώστια και τον είχε αφήσει απογοητευμένο, με τρεις κόρες να μεγαλώσει.
Αφού έχασε όλα του τα χρήματα σε ανώφελες και κακές επενδύσεις, η οικογένειά του χρειάστηκε να μετακομίσει σε μια χωριάτικη καλύβα, ενώ οι τρεις του κόρες έκαναν μόνες τους το μαγείρεμα, το ράψιμο και το καθάρισμα του σπιτιού.
Όταν ήρθε ο καιρός να παντρευτούν οι κόρες, ο πατέρας έπεσε σε μεγαλύτερη κατάθλιψη, αφού δεν θα έβρισκαν να παντρευτούν χωρίς προίκα. Μία νύχτα, μετά που οι κόρες είχαν πλύνει και απλώσει τα ρούχα τους και τις κάλτσες τους στο τζάκι για να στεγνώσουν, έπεσαν για ύπνο.
Ο Άγιος Βασίλης γνώριζε την απόγνωση και την ατυχία του πατέρα και σταμάτησε στο σπίτι του. Κοίταξε μέσα από το παράθυρο και είδε, ότι η οικογένεια είχε πέσει για ύπνο και παρατήρησε τις κάλτσες των κοριτσιών που κρέμονταν στο τζάκι. Τότε του ήρθε η έμπνευση και αφού πήρε από το πουγκί του τρία μικρότερα πουγκιά με χρυσό, πήγε και τα πέταξε με προσοχή από την καμινάδα έτσι ώστε να πέσουν μέσα στις κάλτσες.
Το επόμενο πρωί που ξύπνησαν οι κόρες, βρήκαν για μεγάλη τους έκπληξη τις κάλτσες τους να περιέχουν χρυσάφι. Έτσι, ο ευγενής πατέρας τους θα τις έβλεπε να ζουν ευτυχισμένες και μια καλή ζωή με αυτό το χρυσό, και έζησε πολλά χαρούμενα χρόνια και ο ίδιος. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς κρεμάμε τις κάλτσες στο τζάκι!!!

Πηγή: All For Christmas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου