About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το προφίλ των αντιπάλων της Ελλάδας στο μουντιάλ

Από τους μαθητές του ΣΤ 3 Φώτη Μ., Βαλάντη Α. και Στέλιο Φ.

Με την Ιαπωνία και την Κολομβία έχει κοντραριστεί στο παρελθόν η Εθνική μας ομάδα, έχοντας από μία ήττα. Αντίθετα με την παρέα του Γιάγια Τουρέ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη.
Με την Ιαπωνία η Εθνική μας ομάδα μόνο μία φορά έχει βρεθεί αντιμέτωπη. Ήταν τον Ιούνιο του 2005 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, με την Ιαπωνία να επικρατεί με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ογκούρο στο 76'. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν αγωνιστεί οι Ταυλαρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γκέκας, Κατσουράνης και Καραγκούνης.
Πάνε 20 χρόνια από την τελευταία και μοναδική φορά πουη Εθνική κοντραρίστηκε με την Κολομβία. Ηταν στις 5/6/1994 στο γήπεδο του Νιου Τζέρσεϊ της Αμερικής, με την Κολομβία να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-0. Γκαβίρια με κεφαλιά στο 49' και Ρινκόν με σουτ στο 68' τα τέρματα των νικητών.
Κολομβία: Με αστέρι τον Φαλκάο
Την Κολομβία έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο της Εθνικής μας ομάδας, από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και μάλιστα με αυτήν θα είναι το πρώτο ματς που θα δώσει στον όμιλο της.
Η ομάδα του Πέκερμαν δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι κάτοχος μόνο του Copa America το 2001. Στο ρόστερ της φυσικά και δεσπόζει το όνομα του Ραδαμέλ Φαλκάο, αλλά εκτός από τον παίκτη της Μονακό υπάρχουν ο συμπαίκτης του Τζέιμς Ροντρίγκες και ο επιθετικός της Πόρτο, Τζάκσον Μαρτίνες.
Η Κολομβία τερμάτισε στη δεύτερη θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής με 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αργεντινή. Απολογισμός για τους Κολομβιανούς στον όμιλο, 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 27-13.
Το ρόστερ της Κολομβίας
Τερματοφύλακες: Φαρίντ Μοντραγκόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε).
Αμυντικοί: Λουίς Αμαράντο Περέα (Κρουζ Αζούλ), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Κάρλος Βαλντές (Σάντα Φε), Σαντιάγκο Αρίας (Αϊντχόφεν), Στέφαν Μεντίνα (Ατλέτικο Νασιονάλ), Έντερ Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ).
Μέσοι: Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Ίντερ), Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Μακνέλι Τόρες (Αλ Σαμπάμπ), Άλντο Λεάο Ραμίρες (Μορέλια), Χουάν Γκιγέρμο Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό), Έντουιν Βαλένσια (Φλουμινένσε), Αλεξάντερ Μεχία (Ατλέτικο Νασιονάλ), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι).
Επιθετικοί: Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Λουίς Μουριέλ (Ουντινέζε).
Ακτή Ελεφαντοστού: Ο... δικός μας Τουρέ
Ομάδα με παίκτες που αγωνίζονται σε σημαντικά πρωταθλήματα βρίσκονται στο ρόστερ της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο γνώριμος μας από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, Γιάγια Τουρέ, αλλά και ο πασίγνωστος Ντιντιέ Ντρογκμά θα προσπαθήσουν να φέρουν την διάκριση στους ιβοριανούς, που συμμετέχουν για τρίτη συνεχή φορά, αλλά και συνολικά στην ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ
Στα προκριματικά, η ομάδα του Γάλλου Σάμπρι Λαμουσί αρχικά στην πρώτη φάση αντιμετώπισε Μαρόκο, Τανζανία και Γκάμπια έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στα μπαράζ αναμετρήθηκε με τη Σενεγάλη, την οποία νίκησε με 3-1 στο πρώτο ματς και πήρε ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό.
Το ρόστερ της Ακτής Ελεφαντοστού:
Τερματοφύλακες: Μπουμπακάρ Μπαρί (Λόκερεν), Σιλβέν Εγκμποχουό (Σέβε), Αμπντούλ Καρίμ Σισέ (Άφρικαν Σπορτς).
Αμυντικοί: Οσμάν Βιέρα (Ρίζεσπορ), Ζαν-Ντανιέλ Άκπα-Άκπρο (Τουλούζ), Κόλο Τουρέ (Λίβερπουλ), Ντιντιέ Ζοκορά (Τραμπζονσπόρ), Μπέντζαμιν Ανγκουά (Βαλενσιέν), Σερζ Οριέ (Τουλούζ), Σολ Μπαμπά (Τραμπζονσπόρ).
Μέσοι: Ρομαρίκ (Μπαστιά), Ισμαέλ Ντιομάντ (Σεντ Ετιέν), Ματίς Μπολί (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Μαξ Γκραντέλ (Σεντ Ετιέν), Γιάγια Τουρέ (Μαν. Σίτι), Ζαν Ζακ Γκοσό (Γκεντσλερμπιρλιγκί).
Επιθετικοί: Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σάλομον Καλού (Λιλ), Ζερβίνιο (Ρόμα), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Γαλατάσαραϊ), Βίλφριντ Μπονί (Σουόνσι), Λασινά Τραορέ (Ανζί), Ζιοβάνι Σίο (Βασιλεία)
Ιαπωνία: Οι “μπλε σαμουράι”
Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι θα δώσει το παρών για πέμπτη φορά σε τελική φάση και θεωρητικά είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος για την Ελλάδα. Το μεγάλο αστέρι της δεν είναι άλλος από τον Κεϊσούκε Χόντα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας,
Η Ιαπωνία δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Αρχικά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τρίτο προκριματικό όμιλο της ασιατικής ζώνης. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από το Ουζμπεκιστάν, αφήνοντας εκτός συνέχειας Βόρεια Κορέα και Τατζικιστάν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη και στο δεύτερο γκρουπ της επόμενης φάσης βγήκε εύκολα πρώτη με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.
Το ρόστερ της Ιαπωνίας
Τερματοφύλακες: Εΐτζι Καβασίμα (Σταντάρ Λιέγης), Σουσάκου Νισικάουα (Χιροσίμα), Σουίτσι Γκόντα (Τόκιο).
Αμυντικοί: Ατσούτο Ουτσίντα (Σάλκε), Γκοτόκου Σακάι (Στουτγκάρδη), Γιούτο Ναγκατόμο (Ίντερ), Μασάτο Μορισίγκε (Τόκιο), Γιασουγιούκι Κόνο (Γκάμπα Οσάκα), Μασαΐκο Ινόα (Τζούμπιλο Ιβάτα), Χιρόκι Σακάι (Ανόβερο), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον).
Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιασουχίτο Εντό (Γκάμπα Οσάκα), Σίντζι Καγκάουα (Μαν. Γιουνάιτεντ), Χατζίμε Χοσογκάι (Χέρτα Βερολίνου), Χιντέτο Τακαχάσι (Τόκιο), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οσάκα), Μακότο Χασέμπε (Νυρεμβέργη).
Επιθετικοί: Χιρόσι Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη), Σίντζι Οκαζάκι (Μάιντς), Γιοϊτσίρο Κακιτάνι (Σερέζο Οσάκα), Γιούγια Οσάκο (Κασίμα Άντλερς), Τακάσι Ινούι (Άιντραχτ Φρανκφούρτης].
Brazillll, σου ερχόμαστε!!!!!!!

Πηγή:http://www.patrisnews.com/

1 σχόλιο: