About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πιο Υγιεινοί Τρόποι για να Τρώτε τα Επιδόρπια

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκάκι. Όμως τα γλυκά δεν είναι τόσο υγιεινά. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αντισταθούν στα γλυκά με αποτέλεσμα να μην το καταφέρνουν. Ποια είναι η λύση, να μην τρώμε καθόλου γλυκά ή να τρώμε με σωστό τρόπο και λίγο; Διαβάστε να μάθετε:
Το να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής είναι δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για αυτό, και για πολλούς σημαίνει να εγκαταλείψουν τις τροφές που αγαπούν περισσότερο. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό! Εάν περιορίζετε τον εαυτό σας τόσο πολύ ώστε η υγιεινή διατροφή να γίνει πιο πολύ εμπόδιο από βοήθεια, τότε οι καλές συνήθειες δεν θα κρατήσουν πολύ. Τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Μπορείτε ακόμα να τρώτε επιδόρπιο και να τα απολαμβάνετε! Απλά ανακαλύψτε μερικά έξυπνα υποκατάστατα ώστε να μετατρέψετε τα επιδόρπια σε ένα υγιεινό κομμάτι της ημέρας σας.
Το μυστικό για να περιλάβετε τα επιδόρπια στην διατροφή σας είναι να απολαμβάνετε αυτή τη γλυκιά λιχουδιά χωρίς να επιβαρύνεστε με θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Τα επιδόρπια μπορούν να μας δυσκολέψουν στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε το ιδανικό βάρος μας. Αλλά ποιος θέλει να εγκαταλείψει τα αγαπημένα του φαγητά; Είναι αδύνατο να πολεμάμε ενάντια στη θέληση μας. Όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί, και πρέπει να σταματάτε τον εαυτό σας από την κατάχρηση. Δοκιμάστε λογικές μερίδες. Μπορείτε να τρώτε 1 φέτα κέικ και να μην ξεφύγετε από το ημερήσιο όριο θερμίδων. 
Δοκιμάστε: 
Μπισκότα με χαμηλά λιπαρά 
Γρανίτες από χυμό 
Βατόμουρα με κρέμα χαμηλών λιπαρών 
Μερικά κομμάτια σοκολάτας 
Παγωμένα σταφύλια 
Κέικ φρούτων 
Πουτίγκα με αποβουτυρωμένο γάλα 
Κατεψυγμένα επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά 
Παγωτό ή γρανίτα με λίγες θερμίδες 
Κομμάτια φρούτων 
Χυμό διαφόρων φρούτων 
Εάν είστε εσείς που μαγειρεύετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε πιο υγιεινές τις αγαπημένες σας συνταγές. 
Χρησιμοποιείστε: 
Το ασπράδι των αυγών χωρίς τον κρόκο. 
Σάλτσα από μήλα ή από δαμάσκηνα αντί για λάδι όταν κάνετε κέικ για να διατηρήσετε την υγρασία του. 
Λιγότερη ζάχαρη. Οι περισσότερες συνταγές χρειάζονται πολύ λιγότερη ζάχαρη. Μπορεί να σας αρέσει και περισσότερο με λιγότερη ζάχαρη! 
Επιδόρπια με βάση τα φρούτα. Αν και πάλι πρέπει να είστε προσεκτικοί, αυτά τα επιδόρπια έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από αυτά με βάση την σοκολάτα ή την κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου