About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Ελένη Γ. και Κάλλια Τ.
Οι Κινέζοι έκαναν πάλι το θαύμα τους! Μας βρήκαν λύση για δωρεάν Ίντερνετ παντού! Αυτό είναι υπέροχο νέο μια και το ίντερνετ είναι τόσο απαραίτητο στην καθημερινότητα μας αφού μας βοηθά να συλλέγουμε τόσες πληροφορίες! 

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάης ανακάλυψαν λαμπτήρα, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ''Νέα Κίνα''. Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και ο πρωτότυπος λαμπτήρας εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-Fi συγκριτικά με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις στην Κίνα.
Τέσσερις υπολογιστές τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση από τον λαμπτήρα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εκπομπή σήματος Wi-Fi αξιοποιεί τις συχνότητες του φωτός σε αντίθεση με τις κοινές ασύρματες συνδέσεις που αξιοποιούν ραδιοκύματα.
Ο λαμπτήρας διαθέτει ενσωματωμένο ένα ειδικό μικροτσίπ, το οποίο εκπέμπει το σήμα, πιάνοντας ταχύτητες έως και 150 mbps. Παράλληλα, το Li-Fi είναι σαφώς πιο οικονομικό.
Τον επόμενο μήνα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν επίδειξη με 10 τέτοιους λαμπτήρες σε εμπορική έκθεση στην Κίνα.
Με δεδομένη την ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντικαθιστά τους κοινούς λαμπτήρες με LED. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει το Xinhua, οι νέοι λαμπτήρες Li-Fi μπορούν εύκολα και φθηνά να προσφέρουν σύνδεση στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου