About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

"OK GLASSES" τα ''μαγικά'' γυαλιά της google

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ζωή Π.
Η Google αποφάσισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση του φιλόδοξου εγχειρήματός της, του Project Glass μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασε σε ειδική σελίδα που δημιούργησε στο κοινωνικό της δίκτυο, το Google+. Πρόκειται για το ζευγάρι γυαλιά που ετοιμάζει να διαθέσει στην αγορά τα ερχόμενα Χριστούγεννα - χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από πλευράς της - κι ο χρήστης θα τα χειρίζεται με φωνητικές εντολές, ενώ θα μπορεί να ελέγχει τα email του, να κάνει video chat, αλλά και να του χρησιμεύουν ως GPS. Όλα τα παραπάνω θα είναι εφικτά, χάρη σε ενσωματωμένη οθόνη ακριβώς μπροστά από τα μάτια του χρήστη.
Σε ανακοίνωσή της, η Google αναφέρει: «Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες τώρα, γιατί θέλουμε να ξεκινήσει μια συζήτηση και να μάθουμε από την πολύτιμη συμβολή σας. Γι' αυτό και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες για να δείξουμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτή η τεχνολογία και δημιουργήσαμε ένα βίντεο για να δείξουμε τι μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε". Με το Project Glass, η Google επιχειρεί να ενσωματώσει την πραγματικότητα κατευθείαν στο οπτικό πεδίο του χρήστη μέσα από δεδομένα με μόνιμη ροή, απελευθερώνοντας τα χέρια του, αλλά χωρίς, όμως, να του στερεί το παραμικρό από τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που έχουν συνηθίσει να του προσφέρει το Smartphone ή το tablet του. 
Σίγουρα αυτά τα γυαλιά θα είναι χρήσιμα σε όλους. Βάζω στοίχημα ότι ο κόσμος θα κάνει ουρές στα καταστήματα για να τα αγοράσει. Μπορεί να είμαι κι εγώ εκεί!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου