About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πωλητήριο στο σπίτι του Κωστή Παλαμά

Από το μαθητή του ΣΤ 2 Μιχάλη Α.

Aντιδράσεις για το πωλητήριο στην οικία του Κωστή Παλαμά Η ταμπέλα «Πωλείται» έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο μπαλκόνι της διώροφης οικίας όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ο μεγάλος ποιητής Κωστής Παλαμάς στο κέντρο της Πάτρας, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. 
Το πωλητήριο, που προϋπήρχε, αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια βασικών εργασιών συντήρησης που έγιναν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών και με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων. Η πρόθεση όμως των ιδιοκτητών να πουλήσουν το οίκημα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, δεν είχε αρθεί ποτέ, παρά την καταρχήν θετική τους διάθεση προς τις προσπάθειες του δήμου να αποκτήσει το ιστορικό αυτό ακίνητο. Έπειτα από προσπάθειες του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών να βρεθεί μια λύση ώστε το οίκημα να γλιτώσει από την κατάρρευση, συγκροτήθηκε με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου μια Επιτροπή Ανταλλαγής. Έργο της επιτροπής αυτής είναι να βρει και να προτείνει στις δύο ιδιοκτήτριες, κατοίκους Ελβετίας, άλλο ακίνητο ή οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου για ανταλλαγή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας Παναγιώτη Βαφέα, η έκθεση του ορκωτού εκτιμητή όρισε την αξία του ακινήτου στις 505.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί και τη βάση της ανταλλαγής για τον δήμο. Από την πλευρά τους όμως οι ιδιοκτήτες έχουν ορίσει το τίμημα στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 
«Αυτό που είναι ξεκάθαρο από τις επαφές μας με τους ιδιοκτήτες είναι ότι προτιμούν σε κάθε περίπτωση ρευστό από την ανταλλαγή με άλλο ακίνητο ή οικόπεδο, οπότε η θετική τους διάθεση προς την ανταλλαγή δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα δεχθούν τελικά κάποια από τις προτάσεις που θα κατατεθούν μέσα στον Νοέμβριο» ξεκαθαρίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Βαφέας. Όπως συμπεραίνεται λοιπόν, εάν βρεθεί αγοραστής διατεθειμένος να δώσει περισσότερα από 505.000 ευρώ, ποσό «ταβάνι» για τον δήμο, τότε οι προσπάθειες θα ναυαγήσουν. 
Για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έκανε προσπάθεια ένταξης της απευθείας αγοράς του ακινήτου στο Πράσινο Ταμείο, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε.

Κρίμα που θα πωληθεί αυτό το σπίτι!!!!!!!!!!!!!

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου