About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ηλιακό μοτοποδήλατο με μηδενικό κόστος!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Μαριλένα Α.

Φορτίζει με τον ήλιο και μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα, έχει χωρητικότητα τριών ατόμων και αποτελεί μια μοναδική οικολογική μετακίνηση με ελάχιστο κόστος.
Το ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο "Sunnyclist", που κατασκευάσθηκε από τον μηχανολόγο μηχανικό Μανόλη Τσικανδυλάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι Θεσσαλονικείς στο Περίπτερο 13 της Philoxenia μέχρι την προσεχή Κυριακή.
"Η κατασκευή του μοτοποδηλάτου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και ήδη έχουμε τις πρώτες 10 παραγγελίες που θα είναι έτοιμες την άνοιξη, από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων σε τουριστικές περιοχές" ανέφερε ο  κ. Τσικανδυλάκης, διευκρινίζοντας ότι το Sunnyclist είναι ιδανικό για τα ελληνικά νησιά, όπου οι αποστάσεις είναι μικρές και οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας.Πρόσθεσε δε, ότι η συναρμολόγηση ολόκληρου του οχήματος γίνεται στην Κρήτη, ενώ στόχος του είναι η παραγωγή να φτάσει τα 100 μοτοποδήλατα ετησίως, καθιστώντας το ως ένα νέο μέσο οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης.
Το Sunnyclist είναι αυτόνομο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται η φόρτιση του στο ηλεκτρικό δίκτυο, αποτελεί οικονομική λύση σε σχέση με άλλα ενεργειακά οχήματα, μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος των μετακινήσεων με ελάχιστο κόστος και είναι ευέλικτο για τις αστικές περιοχές.
Στα πλεονέκτημά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να φορτίσει από μία κοινή πρίζα σε δύο ώρες και μπορεί να κινηθεί είτε με τον κινητήρα είτε με τα πετάλια.
"Και, φυσικά, η αγορά του είναι σχετικά χαμηλή αφού κοστίζει από 8.000 ευρώ έως 11.000 ευρώ, ανάλογα με την μπαταρία και το φωτοβολταϊκό που θα επιλεγεί" κατέληξε ο κατασκευαστής του.

Δεν ξέρω γι' εσάς εγώ πάντως όταν μεγαλώσω και έχω τα χρήματα θα προσπαθήσω να το αγοράσω!!!
 
 Πηγή: ΑΜΠΕ, Νατάσα Καραθάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου