About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι πάγοι θα λιώσουν αλλά η Ελλάδα θα... επιπλέει!

Από τους μαθητές του ΣΤ 2 Αγγελική Π. και Θωμά Α.
Ακόμα και όταν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, που υπολογίζονται σε πέντε εκατομμύρια κυβικά μίλια, και ολόκληρες περιοχές της Γης σκεπαστούν από θάλασσα, η Ελλάδα θα επιπλέει! Βέβαια θα χρειαζόταν 5.000 χρόνια για να λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, το 80% των οποίων βρίσκεται στην Ανταρκτική, όμως ακόμη και στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο εξαιτίας μιας δραματικής αλλαγής στο κλίμα, η Ελλάδα θα είχε...μικρές απώλειες!
Το National Geographic δημιούργησε μια σειρά από χάρτες των ηπείρων της Γης οι οποίοι απεικονίζουν το μέγεθος της χερσαίας έκτασης που θα καταποντιζόταν κάτω από τη θάλασσα στην περίπτωση που οι πάγοι έλιωναν με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβαινε κατά 65 μέτρα!
Το περιοδικό χρησιμοποίησε όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και εκτιμήσεις για να προσομοιώσει το τι μέλλει γενέσθαι αν λιώσουν οι πάγοι και το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή, για πολλές περιοχές της Γης είναι εφιαλτικό. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το Λονδίνο θα αποτελούσε μια νέα Ατλαντίδα, όπως άλλωστε και η Βενετία.
Στον χάρτη του National Geographic απεικονίζεται η Ευρώπη με το περίγραμμα - με το μπλε χρώμα - να είναι η υφιστάμενη ακτογραμμή. Τεράστιες εκτάσεις στον Βορρά θα καταποντιστούν ενώ η Ελλάδα επιβιώνει με μικρές απώλειες.
Μία τεράστια έκταση της βόρειας Ευρώπης θα είχε καταποντιστεί, από την Ισπανία μέχρι την Σκανδιναβία. Το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα βρισκόταν κάτω από το νερό. Επίσης η Κασπία και η Μαύρη Θάλασσα θα είχαν γίνει ένα με τη Μεσόγειο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολόκληρη η ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θα είχε μετατραπεί σε πυθμένα ενώ στη Δυτική Πλευρά, το Σαν Φρανσίσκο θα μετατρεπόταν σε ένα σύμπλεγμα παράξενων νησιών.
Η Ελλάδα πάντως όπως δείχνει η φωτογραφία της Ευρώπης, τη γλιτώνει με μικρές απώλειες χάρη και στο ιδιαίτερο ανάγλυφο που έχει. Πολύτιμο έδαφος φαίνεται να χάνεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και λίγο στην Κρήτη και κάπως περισσότερο στο Βόρειο Αιγαίο, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο.
Η τελευταία φορά που η Γη έμεινε χωρίς πάγους ήταν πριν απο 34 εκατομμύρια χρόνια.
Aπίστευτο για αληθινό!!! Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην Ελλάδα.

Πηγή:τα νεα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου