About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το πιο όμορφο παιδικό βιβλιοπωλείο !!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Τα βιβλία δεν αποτελούν την αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών, αφού προτιμούν αναμφίβολα το παιχνίδι από το να ξεφυλλίσουν μερικές σελίδες λογοτεχνίας. Όταν όμως ένα βιβλιοπωλείο μοιάζει με παιδότοπο, τότε τα πράγματα αλλάζουν… δραματικά! Όχι μόνο θέλουν να ασχοληθούν με το διάβασμα αλλά δεν ξεκολλάνε κιόλας από τα ράφια!
Με αυτή τη φιλοσοφία, να ενισχυθεί δηλαδή η επιθυμία των παιδιών προς το διάβασμα αλλά και να γίνει η ενασχόλησή τους με τα βιβλία παιχνίδι, δημιουργήθηκε το «Repubilc Kid» στο Πεκίνο, που είναι ένας πολύχρωμος, φωτεινός χώρος για παιδιά, τα οποία μπορούν να συνδυάσουν παιχνίδι και διάβασμα.

Το βιβλιοπωλείο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για παιδιά και αποτελείται από ράφια, τσουλήθρες και μικρές γωνιές για παιχνίδι, όπου τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να διασκεδάσουν αλλά και να μορφωθούν παράλληλα. Τα παιδιά γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του χώρου, μια παιδική βιβλιοθήκη που λατρεύουν τα μικρά… αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά.
Θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε και στην πόλη μου ένα παρόμοιο βιβλιοπωλείο. Ή ίσως μια δημόσια βιβλιοθήκη δεν θα ήταν κακή ιδέα. Είμαι σίγουρη ότι πολλά παιδιά θα αφιέρωναν πολύ χρόνο εκεί μέσα.

1 σχόλιο:

  1. Πόσο θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί τώρα!!! Όχι μόνο επειδή θέλω να διαβάσω βιβλία, αλλά με το χώρο γύρο μου πως να μην περάσω από 'κει να κάτσω να διαβάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή