About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι πρώτοι υπολογιστές

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Ποιος άραγε κατασκεύασε τους πρώτους υπολογιστές; Πού και πότε κατασκευάστηκαν; Έαν θέλετε να μάθετε διαβάστε παράκατω.
Οι πρώτες υπολογιστικές μηχανές κατασκευάστηκαν πριν από το 1930 όμως δεν είχαν πολύ μεγάλη σχέση τον σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Το 17ο αιώνα ο Γάλλος μαθηματικός Pascal έφτιαξε την Πασκαλίν (Pascaline), μια αριθμομηχανή που μπορούσε να εκτελέσει τις πράξεις της πρόσθεσης και της αφαίρεσης.


· Στα τέλη του 17ου αιώνα ο Γερμανός μαθηματικός Leibnitz κατασκεύασε μια πιο σύνθετη αριθμομηχανή η οποία μπορούσε να εκτελέσει πράξεις πολλαπλασιασμού και διαίρεσης εκτός από πρόσθεση και αφαίρεση. Η συσκευή αυτή ονομάστηκε τροχός του Leibnitz. 

· Στις αρχές του 19ου αιώνα κατασκευάστηκε ο αργαλειός του Jacquard. Χρησιμοποιούσε διάτρητες κάρτες (σαν αποθηκευμένα προγράμματα) για να ελέγχει τους αργαλειούς που ύφαιναν και είναι η πρώτη μηχανή που χρησιμοποίησε την ιδέα της αποθήκευσης και του προγραμματισμού. 

· Το 1823 ο Μπάμπατζ κατασκεύασε τη διαφορική μηχανή που μπορούσε να εκτελεί πιο περίπλοκες πράξεις ανώτερων μαθηματικών.

· Το 1890 ο Herman Hollerith σχεδίασε και κατασκεύασε, για την απογραφική υπηρεσία των ΗΠΑ, μια προγραμματιζόμενη μηχανή η οποία μπορούσε αυτόματα να διαβάζει να μετρά και να ταξινομεί δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα σε διάτρητες κάρτες. 

Μετά το 1930 και μέχρι το 1950 κατασκευάζονταν ηλεκτρονικοί
υπολογιστές που προγραμματίζονταν εξωτερικά, γιατί δεν αποθήκευαν τα προγράμματα στη μνήμη τους. Ο πρώτος πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής λεγόταν ENIAC και κατασκευάστηκε από τους John Mauchly και τον Presper Eckert. Ολοκληρώθηκε το 1946, χρησιμοποιούσε 18000 λυχνίες κενού, είχε μήκος 30 μέτρα και ύψος 3 και ζύγιζε 30 τόνους. 

Φαίνεται ότι από παλιά, ο άνθρωπος έψαχνε για κάτι καινούργιο. Έτσι ανακάλυψε τους πρώτους υπολογιστές..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου