About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Η Κρήτη ήταν για χιλιετίες αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Έτσι όταν απελευθερώθηκε από τους Τούρκους ήταν θέμα χρόνου η ένωση. Ήταν απαίτηση το λαού της Κρήτης η ένωση με το ίδιο γένος, ίδιο έθνος, ίδια φυλή, μία πατρίδα !!! Για αιώνες ο Μινωικός πολιτισμός ήταν το κέντρο της Ελλάδας !!! Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ένωση και το γεγονός αυτό θα εορταστεί με εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη. Διαβάστε παρακάτω για να ενημερωθείτε:
Με λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί η επέτειος των εκατό χρόνων από την Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν ήδη αρχίσει στην Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, θα κορυφωθεί το τριήμερο 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στα Χανιά.
Αναλυτικά, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Επέτειο.
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ελευθερίας) και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και σχολείων. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, επέτειο της Ένωσης, Όρθρος και Συνοδική Λειτουργία θα ψαλλούν στις 7 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη.
Στις 8 π.μ. εωθινό θα παιανίσουν οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ηχήσουν χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί.
Στις 11 π.μ. θα τελεσθεί Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά θα γίνει στις 11:30 π.μ.
Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων), στο Δημαρχείο Χανίων (εγκαίνια βιβλιοθήκης Ελ. Βενιζέλου), στον Φιλολογικό Σύλλογο “Χρυσόστομος” (φωτογραφική έκθεση Περικλή Διαμαντόπουλου) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (έκθεση “Κρήτη 1913-2013”).
Στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα γίνει μουσική εκδήλωση από το Σώμα Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης πηγή:http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου