About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Σε τρία περίπου χρόνια θα υπλοποιηθεί ένα πολύ  σημαντικό έργο για την παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Διαβάστε παρακάτω για να το γνωρίσετε.
''Πράσινο φως'' έδωσε η ΡΑΕ στην εταιρεία City Electric AE για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Λήμνο. Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή χορήγησε στην εν λόγω εταιρεία που ανήκει στον όμιλο RF ENERGY AE, την άδεια για την κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο και πρώτου στη χώρα μας. 
Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 81 ανεμογεννήτριες, η κάθε μια, ύψους 90 μέτρων και θα βρίσκεται βορειοανατολικά στη θέση Πλάκα της Λήμνου, σε απόσταση 2 χλμ από την ακτή και σε βάθος 22 έως 45 μέτρων. Η επένδυση ύψους 2 δις ευρώ θα παράγει ενέργεια, ικανή για να τροφοδοτήσει 500 χιλιάδες νοικοκυριά. 
Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα επιφέρει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στον νησί και παράλληλα θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, κατά 1,73 εκ. τόνους τον χρόνο. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε λόγω του ότι έχει καλό ανεμολογικό δυναμικό και επειδή είναι ρηχή. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί μετά από 3 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου