About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μαρία Γενιτσαρίδη: Η Κρητικιά που «κατέκτησε» τις ΗΠΑ

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Στη χτεσινή προπόνηση volley που είχα η προπονήτρια μας μίλησε για ένα κορίτσι που ξεκίνησε μικρή το volley σαν εμάς στην ίδια ομάδα (και μάλιστα της έκανε και μάθημα) και τώρα σημειώνει εξαιρετική παρουσία στο εξωτερικό. Όταν πήγα σπίτι έψαξα γι’ αυτήν και δείτε τι ανακάλυψα!
Η Μαρία Γενιτσαρίδη έχει κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων της ομάδας «PITT PANTHERS», του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. 
Η Κρητικιά διεθνής βρίσκεται στις ΗΠΑ έχοντας εξασφαλίσει τη σχετική υποτροφία, ενώ προπονείται και αγωνίζεται στο Κολεγιακό πρωτάθλημα από τις οδηγίες του προπονητή Νταν Φίσε. 
Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, στην επίσημη ιστοσελίδα των «Πανθήρων» (σ.σ. η μετάφραση των PITT PANTHERS) δημοσιεύτηκε ένα μίνι αφιέρωμα στην Γεννιτσαρίδη με τίτλο «Η Γενιτσαρίδη δίνει την σπίθα στη νέα εποχή των Πανθήρων» και φιλοξενεί δηλώσεις της ίδιας και του προπονητή της. 
Η Γενιτσαρίδη έκανε τα πρώτα της βήματα στις ακαδημίες της Α.Θ.Λ.Ε.Σ. Ηρακλείου το 2006 και από τα 13 της αγωνιζόταν στη Γυναικεία ομάδα. Την περίοδο 2007-08 αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων ως πρωταθλήτρια Κρήτης. Την περίοδο 2009-10, ως 15χρονη, ηγήθηκε και πρωταγωνίστησε στην άνοδο της Α.Θ.Λ.Ε.Σ.Η. στην Α2 Γυναικών και κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. 
Την περίοδο 2011-12 στέφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων με την Α.Θ.Λ.Ε.Σ.Η. όπου τιμήθηκε ως καλύτερη επιθετικός και την επόμενη περίοδο μετακινήθηκε στην Ένωση Βύρωνα και το πρωτάθλημα της Α2. Έχει θητεύσει σε όλες τις Εθνικές ομάδες, κλήθηκε και στην Εθνική Γυναικών, όπου το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε με τη γαλανόλευκη φανέλα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνας. 
Η Γενιτσαρίδη εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα προεπιλογής του Πανεπιστημίου το 2009 και από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στις ΗΠΑ, έχοντας ξεκινήσει το όνειρο καριέρας και σπουδών. 
Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η Γενιτσαρίδη κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος του «αμερικανικού ονείρου» και το ζει καθημερινά στον μέγιστο βαθμό: «Για εμένα ήταν ένα μεγάλο όνειρο να έρθω στις ΗΠΑ. Είναι ένα μεγάλο βήμα και μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου. Κάθε μέρα ξοδεύω όλο τον χρόνο μου σε προπονήσεις και μελέτη» λέει η Ηρακλειώτισσα βολεϊμπολίστρια. 
Η αλήθεια είναι ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες πρέπει να κάνουμε όνειρα, να τα κυνηγάμε και να μην τα παρατάμε ποτέ. Η χαρά που νοιώθεις όταν τα καταφέρνεις νομίζω υπερνικά όλες τις θυσίες και τις αγωνίες που είχες. Έτσι κι αλλιώς όλα τα καλά θέλουν κόπο! Μακάρι όλοι μας να καταφέρουμε να κάνουμε μια μέρα το όνειρο μας πραγματικότητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου