About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Επικίνδυνη τοξική ρύπανση !!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ζωή Π. 
Τοξική ρύπανση της παραλίας της Άμμου αλλά και της γύρω από τη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου περιοχής, καταγγέλλουν περίοικοι, χωρίς να βρουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση στις καταγγελίες τους από αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν, υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 αναφορές που έχουν γίνει από μεμονωμένους πολίτες ή και ομάδες πολιτών και οι οποίες έχουν σταλεί σε αρμόδιες υπηρεσίες και μάλιστα από τα χαμηλά μέχρι τα υψηλά κλιμάκιά τους. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, το Λιμεναρχείο και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ το θέμα έχει φτάσει ακόμα και στην Εισαγγελία Λασιθίου, απ' όπου μάλλον κάτι φαίνεται να κινείται. Το αντικείμενο των καταγγελιών εστιάζεται στις εργασίες συντήρησης που γίνονται για τα σκάφη στην μαρίνα και στις συνέπειες που έχει για την πόλη. Οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν πως γίνονται παρά πολλές εργασίες επισκευής των πλοιαρίων, γεγονός που καθιστά το φαινόμενο μόνιμο αλλά κυρίως προβληματικό για τη δημόσια υγεία, διότι γίνεται καθαρισμός και βαφή σκαφών με υφαλοχρώματα και επισκευές ή κατασκευές με υαλοβάμβακα. Τι σημαίνουν αυτά; Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες, η υδροβολή, τα τριβεία και τα πιστόλια βαφής που χρησιμοποιούνται, αφήνουν στην ατμόσφαιρα τοξικά υπολείμματα, τα οποία με τους συνήθως ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή με κατεύθυνση στην ξηρά, σκορπίζουν στον περιβάλλοντα χώρο μεγάλες ποσότητες τοξικών και επιβλαβών για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ουσιών. 
Ελπίζουμε αυτή η τοξική ρύπανση να σταματήσει, γιατί μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας ή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον. Μακάρι να καταφέρουν να τη σταματήσουν για ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου