About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

25η Νοεμβρίου: Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Από το μαθητή του ΣΤ1, Κώστα Σ.

Οι γυναίκες κακοποιούνται πολλές φορές από τους ίδιους τους άντρες τους. Ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) καθιέρωσε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Αναλυτικότερα:
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου, ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη, από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ.με διαταγή του δικτάτορα Τροχίλο. Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:
-Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες
-Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.
-Περισσότεροι από τους μισούς δράστες είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ένας στους δέκα εκ των δραστών είναι άνεργος.
Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει αλλά ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου