About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

21 Νοεμβρίου: Τα εισόδια της Θεοτόκου. Εκκλησιασμός του σχολείου μας

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Αντώνη Δ., Γιώργο Γ., και Σοφία Κ.
Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν τα εισόδια της Θεοτόκου.
Πώς γιορτάσαμε στο σχολείο μας αυτή τη μέρα;
Εμείς στο σχολείο μας  αυτή τη μέρα πήγαμε  στην εκκλησία, στην Παναγία των Αλατσατιανών. Περπατήσαμε λίγη ώρα η Δ', η Ε'  και η ΣΤ' τάξη και φτάσαμε στην εκκλησία όσο πιο ήσυχα γινόταν. Μπήκαμε μέσα στο ναό και ανάψαμε ένα κεράκι. Στη συνέχεια μπήκαμε σε μια σειρά  για να πάρουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης που παρευρισκόταν εκεί.  Έπειτα βγήκαμε έξω από το ναό και φάγαμε αγιασμένα κομμάτια άρτου. 
Γιατί όμως και ποιος είναι ο λόγος που γιορτάζουμε αυτή τη μέρα;
Διαβάστε τα παρακάτω για να μάθετε:
Όταν η Μαρία έφθασε τον τρίτο χρόνο της ηλικίας της, την έφεραν οι γονείς της σύμφωνα με την υπόσχεσή τους στο Ναό, και την παρέδωσαν στους ιερείς. Σύμφωνα με το έθιμο, τη συνόδευσαν λαμπαδοφορούσες «παρθένες των Εβραίων». Αφού την παρέλαβε ο ιερέας και προφήτης Ζαχαρίας, πατέρας του Ιωάννου Προδρόμου, κινούμενος από τη θεία βουλή, την οδήγησε στο εσωτερικό και αγιώτερο μέρος του Ναού, στα άγια των Αγίων, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Εκεί έζησε δώδεκα χρόνια και αξιωνόταν καθημερινά θείες φανερώσεις, ενώ ο Αρχάγγελος Γαβριήλ της έφερνε συνεχώς ουράνια τροφή.
Μέσα στο ναό έγινε ήηπροετοιμασία της Παναγίας για τη μεγάλη αποστολή της. Έτσι, ζώντας μέσα στο χώρο της αγιότητας, ετοιμαζόταν ο «έμψυχος ναός εις κατοίκησιν του Κυρίου». Η Εκκλησία μας εορτάζει το γεγονός με την εορτή των Εισοδίων στις 21 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου