About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια!

από την μαθήτρια "Ναταλία Λ"

 

   Ψάξαμε και βρήκαμε εύκολους τρόπους για να απαλλαγούμε το καλοκαίρι από τα κουνούπια.  

   Ο μοναδικός ίσως λόγος να μη χαιρόμαστε που μπήκε το καλοκαίρι είναι τα κουνούπια…Υπάρχει κάποιος από εσάς που δεν έχει ξαγρυπνήσει λόγω των επιθέσεων αυτού του μικροσκοπικού εντόμου, το οποίο μεταξύ άλλων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και για την υγεία μας; Κι επειδή εξίσου βλαβερά για την υγεία μας είναι και τα εντομοαπωθητικά λόγω των χημικών που περιέχουν, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές. 

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο νερό, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε στο μπαλκόνι σας, τον κήπο ή τη βεράντα σας να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Σε ένα μπολάκι τρίψτε φύλλα βασιλικού, προσθέστε ξύδι και ανακατέψτε. Αφήστε το μπολάκι δίπλα σας ή εάν θέλετε αλείψτε λίγο από το μείγμα σε σημεία του σώματός σας.  Ένας ακόμα σίγουρος τρόπος για να τα απομακρύνετε είναι το έλαιο λεβάντας ή βανίλιας, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε σαν να είναι το άρωμά σας.


Επίσης, αντί για το φιδάκι μπορείτε να κάψετε ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.

Τέλος, μπορείτε σε ένα αλουμινόχαρτο να βάλετε ελληνικό καφέ και να τον ανάψετε. Όσο ο καφές θα σιγοκαίει ούτε που θα πλησιάσουν τα κουνούπια. Είναι η λύση που θα σας σώσει από σφήκες και μέλισσες.  

Αυτές είναι οι πληροφορίες που βρήκαμε για να απαλλαγούμε από τα κουνούπια .Να ακολουθήσουμε τις παραπάνω  συμβουλές για να μην μας χαλάσουν το καλοκαίρι τα κουνούπια.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου