About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Tα νέα γυαλιά της google και... οι ανησυχίες τους

από τον μαθητή Γιάννη Φ.

  Για άλλη μια φορά η πρόοδος της τεχνολογίας μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά με τα γυαλιά της google. Πρόκειται για ένα ζευγάρι φουτουριστικά γυαλιά που συνδέονται με το διαδίκτυο.

  Τα ειδικά γυαλιά επιτρέπουν στο χρήστη να έχει διαδικτυακές συνομιλίες, να μελετά χάρτες, να λαμβάνει οδηγίες για τις μετακινήσεις του ακόμα και να έχει άμεση πληροφόρηση για τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς. Με τα «γυαλιά», μπορεί επίσης ο χρήστης να τραβάει φωτογραφίες και να ενημερώνεται για το ποιοι φίλοι του είναι κοντά. Αν χρειαστείς ένα καφέ, τα γυαλιά σου προσφέρουν πληροφορίες για την πλησιέστερη καφετέρια και όλα αυτά λέγοντας τις κατάλληλες λέξεις!Το βίντεο που θα δείτε λίγο πιο κάτω δείχνει τα γυαλιά σε εφαρμογή.
 Ωστόσο, οι πρώτες ανησυχίες και φόβοι δεν άρχισαν να φανούν, αφού με τα γυαλιά αυτά θα μας καταγράφουν στους δρόμους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε υποστηρίζει η Lisa Vaas, συνεργάτης της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών, Sophos.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι τα γυαλιά της Google ξεχωρίζουν από ένα μικρό τετράγωνο στην επάνω αριστερή γωνία τους, οι επίδοξοι παπαράτσι δεν θα χρειαστεί να βγάλουν φωτογραφική μηχανή ή μικρόφωνο για να καταγράψουν οτιδήποτε. Με τα ειδικά γυαλιά, παπαράτσι θα μπορούν να γίνουν όλοι όσοι τα φορούν και σταρ-στόχοι όσοι έχουν ιδιαίτερη παρουσία στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Γι' αυτό το λόγο η  Google ανακοίνωσε ότι τα νέα γυαλιά είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο εμπόριο.
 Ας ελπίσουμε, αυτά τα γυαλιά να μην χαλάσουν την ζωή κανενός με τις ικανότητες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου