About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σφοδρή χιονοθύελλα «Νέμο» στις ΗΠΑ

από τον μαθητή Βασίλη Α.

Ακούσαμε ότι στις Η.Π.Α μια χιονοθύελλα έχει προκαλέσει θανάτους και καταστροφές και αποφασίσαμε να βρούμε τι γίνεται εκεί.
      Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα 11χρονο αγόρι, έχασαν τη ζωή τους από την σφοδρή χιονοθύελλα «Νέμο», που έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη. Σε αρκετές περιοχές το χιόνι άγγιξε το ένα μέτρο.

Λόγω της χιονοθύελλας, περίπου 700.000 σπίτια βυθίστηκαν στο σκοτάδι, οι συγκοινωνίες διακόπηκαν, ενώ πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα. Το μεγαλύτερο πλήγμα του «Νέμο» δέχθηκαν το Κοντέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και η Μασαχουσέτη. Σύμφωνα με το Reuters, 2.200 πτήσεις ακυρώθηκαν. Λόγω της χιονοθύελλας, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν, στη Βοστόνη, όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 50 εκατοστά, αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Κονέκτικατ. Από το 1979 είχαν να ζήσουν οι κάτοικοι του Μέιν στο Πόρτλαντ χιονόπτωση τέτοιας έντασης. Σε πολλά σημεία το χιόνι έφτασε τα 74 εκατοστά. Στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης, η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση σνόουμομπιλ για να απεγκλωβίσει αρκετούς οδηγούς που αποκλείστηκαν στον περιφερειακό του Λονγκ Άιλαντ. Όπως μεταδίδει το Reuters βάσει των πληροφοριών από τις εταιρείες ηλεκτρισμού, η πτώση δέντρων σε καλώδια ηλεκτροδότησης και άλλες ζημιές που σχετίζονται με την κακοκαιρία έκοψαν το ρεύμα σε 700.000 σπίτια.  Το Σάββατο, 2.000 πτήσεις σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ ακυρώθηκαν. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους της Βοστόνης ότι το χιόνι θα φτάσει τα 60 εκατοστά (σε ορισμένα σημεία ακόμα και τα 76 εκατοστά. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 56 έως 64 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά οι μετεωρολόγοι αναμένουν ανέμους που θα αγγίξουν τα 97 χιλιόμετρα την ώρα.
Τους ευχόμαστε να τελειώσει αυτή η κατάσταση και να επανέλθουν στην καθημερινή ρουτίνα!

1 σχόλιο: