About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η παιδική παχυσαρκία και πως καταπολεμάται.

από το "αχτύπητο δίδυμο"

   Με πρώτα τα παιδιά της Αμερικής, στην παγκόσμια κατάταξη, τα ελληνόπουλα κατέχουν την δεύτερη θέση σε σχέση με την παχυσαρκία. Πρόκειται για μια νέα μάστιγα η οποία θα οδηγήσει στο να «χάσουμε» σε 20 χρόνια, περισσότερα παιδιά από την κακή διατροφή.  Η παιδική παχυσαρκία οφείλεται: 

στις κακές διατροφικές συνήθειες και στην ακατάλληλη ποιότητα τροφής, στην έλλειψη σωματικής άσκησης και δραστηριοτήτων και σε κληρονομικούς παράγοντες.

Για να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία υπάρχουν πολλοί μέθοδοι. Ορίστε μερικούς από αυτούς:

1.Το παιδί πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες και τον τρόπο ζωής ,όσον αφορά τις φυσικές δραστηριότητες.

2.Οι γονείς του παχύσαρκου παιδιού πρέπει να γίνουν οι ίδιοι πρότυπο για το παιδί .Εάν το παιδί βλέπει να ασκούνται οι γονείς του και να το διασκεδάζουν τότε και το ίδιο θα τους μιμηθεί.

3.Καλό θα ήταν οι γονείς να ζητάνε από το παιδί να πάει μαζί τους στις αγορές των τροφίμων.

4. Είναι καλό να περιορίζει τα γλυκά και τα λιπαρά τρόφιμα.

5.Το παιδί θα ήταν καλύτερα να έχει ένα ισορροπημένο πρωινό με γάλα, μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μέλι και ένα φρούτο η ένα ποτήρι φυσικό χυμό .Στο σχολείο να έχει ένα σπιτικό σάντουιτς με επιλεγμένα υλικά χαμηλά σε θερμίδες.

6.Πρέπει να μειώσει την ημερήσια παρακολούθηση της τηλεόρασης και της χρήσης του υπολογιστή σε 1-2 ώρες το πολύ.

7.Η μερίδα που του σερβίρετε  να ανταποκρίνεται στις πραγματικές του ανάγκες.

8. Αν αρχίζει να εξοικειώνεται  με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών ,όσπριων και δημητριακών θα ήταν πολλή καλό για την υγεία του. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

  Αν ακολουθήσετε συστηματικά αυτές τις οδηγίες η παιδική παχυσαρκία θα είναι πλέον παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου