About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

από τις  "μικρές βιβλιοφάγους"

    Άρωμα Χριστουγέννων θα κατακλύσει το Ηράκλειο τις επόμενες μέρες! 
Ο δήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εορταστικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές για μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα του χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ είναι υπό διαμόρφωση και αναμένεται να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο. Το έναυσμα, πάντως, θα δοθεί με το γνωστό

θεατρικό έργο του Ίψεν ‘Οι Βρικόλακες’ που παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 
 Παράλληλα, την Παρασκευή 16 του μήνα στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ανεβάσει το έργο «Η χώρα χωρίς γάτες» του Ευγένιου Τριβιζά. Η παράσταση είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία τους προηγούμενους μήνες και τώρα προσφέρεται δωρεάν. 
Το έργο θα ανέβει στο φοιτητικό κέντρο του Π.Κ. στις Βούτες.
«Η χώρα χωρίς γάτες» είναι το τρίτο έργο για παιδιά που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηράκλειου) μετά τις μεγάλες επιτυχίες της με τον «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» και τον «ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ» που συνολικά παρακολούθησαν πάνω από 10.000 θεατές. 

    Το βραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη χορογραφίες της Μαρίας Σωμαράκη, μουσική των Αντώνη Ρυακιωτάκη και Βαγγέλη Παντούλα, σκηνικά του Μιχάλη Γιασεμάκη, κουστούμια της Κατερίνας Καρουζάκη (Ζιζέλ), φωτισμούς και τεχνική επιμέλεια των Βαγγέλη Παντούλα και Ευαγγελίας-Άννας Ορφανουδάκη. Τη χορογραφία του φινάλε έκανε ο Κώστας Ροδιτάκης. 
   Την Κυριακή 18 του μήνα στις 12 το μεσημέρι στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα γίνει μία μουσική εκδήλωση για παιδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. 
   Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, το Ηράκλειο φιλοξενεί το κρατικό μπαλέτο της Μόσχας, σε μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ρωσίας. 
   Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, η Μαριάννα Πολυχρονίδη θα τραγουδήσει μουσική του Κώστα Λειβαδά. Παράλληλα, στην πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί μία παιχνιδούπολη ενώ τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να επιβιβάζονται στο τρενάκι που θα υπάρχει στην πλατεία.
 Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα λάβουν μέρος και πολλές χορωδίες και μουσικά σχήματα, όπως Το Νόστιμον Ήμαρ, το Μέλισμα και ο Θαλήτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου