About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας

απο τους κατάσκοπους 007

  Τα βιβλία είναι πολύ σημαντικά στη ζωή μας. Αποτελούν μια αστείρευτη πηγή γνώσης. Χωρίς αυτά δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι τέχνες και οι επιστήμες. Το βιβλίο μεταφέρει την πείρα του παρελθόντος στο παρόν. Το βιβλίο είναι σαν την μνήμη του ανθρώπου, όπου καταγράφονται ελεύθερα οι ιδέες και οι απόψεις μας. Το βιβλίο μας βοηθάει να γνωρίσουμε ...

άλλους λαούς. 
Σκεφτείτε τι θα γινόταν χωρίς τα βιβλία; Πολύ απλό , μια ματιά στο παρελθόν, περίπου τον 15ο αιώνα. Οι άνθρωποι ζουν σε μια απαίσια κατάσταση, αυτή την εποχή. Δικαιώματα; Μόνο οι λόγιοι ξέρουν τι σημαίνει. Ο βασιλιάς τους συμπεριφέρεται και αυτός με την σειρά του απαίσια. Γιατί όμως είναι σε μια τόσο απαίσια κατάσταση ο λαός; επειδή δεν διαβάζουν. Τα βιβλία είναι χειρόγραφα, άρα πανάκριβα και δεν τα αγοράζουν. 
Τότε είναι που ο Γουτεμβέργιος ανακαλύπτει την τυπογραφία. Ώς αποτέλεσμα, τα βιβλία έγιναν πιο φτηνά, ο λαός τα αγοράζει και μορφώνεται.Τότε συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία ζουν και διεκδικούν περισσότερα δικαιώματα. Στο τέλος κάνουν την γαλλική επανάσταση, το 1789. Από τότε γέμισε ο κόσμος βιβλία και βιβλιοθήκες. Εγώ θα σας μιλήσω για την βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

   Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας βρίσκεται στο υπόγειο. Στο τμήμα της πρώτης τάξης, μέσα και δεξιά είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία. Αυτή είναι η βιβλιοθήκη μας.
Εάν έχετε απορίες γιατί λέγεται 'δανειστική', είναι επειδή δεν τα αγοράζουμε τα βιβλία αλλά μοναχά τα δανειζόμαστε. 
Η διαδικασία είναι απλή: όταν ο κύριος μας δώσει την άδεια, πηγαίνουμε στην βιβλιοθήκη και επιλέγουμε ένα βιβλίο που μας αρέσει. Το δείχνουμε στη γραμματέα της τάξης μας, εκείνη σημειώνει τον όνομα του ατόμου και τον τίτλο του βιβλίου που δανείστηκε. Όταν μετά επιστρέψουμε το βιβλίο, η γραμματέας σβήνει το όνομα μας, από τον κατάλογο, και είμαστε έτοιμοι να δανειστούμε άλλο ένα βιβλίο.

    Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μια βιβλιοθήκη στο σχολείο μας, διότι με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να διαβάζουν περισσότερο και περνάνε πιο δημιουργικά τον χρόνο τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου