About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

  απο το αχτύπητο δίδυμο
 
   Μία διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα Γαλλίας διοργανώνει ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου, το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί στη Λότζια.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παζάρι με ...


κατασκευές καθηγητών γαλλικών και των μαθητών τους, καθώς ακόμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή τους μαθητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο με τη γαλλική γλώσσα και το γαλλικό πολιτισμό.
Οι θεματικές δραστηριότητες που επιμελήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου, αναπτύσσονται γύρω από τη γιορτή του Αγίου Νικολάου. Ο Άγιος Νικόλαος, γιορτάζεται και στη Γαλλία στις 6 Δεκεμβρίου αλλά έχει άλλο συμβολισμό καθώς θεωρείται ο προστάτης των παιδιών, κάτι σαν τον δικό μας Άη Βασίλη. 

Έτσι λοιπόν, με αυτή την αφορμή, οι φίλοι των γαλλικών που θα βρεθούν το Σάββατο το πρωί στο αίθριο της Λότζια θα μπορούν να συμμετάσχουν στα παρακάτω εργαστήρια:

Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής

Ο Πάρης και οι μικροί βοηθοί του, θα βάλουν τους σκούφους τους και θα φτιάξουν μπισκότο-ανθρωπάκια, καθώς, σύμφωνα με το γαλλικό έθιμο, με αυτά ανταμείβουν τα καλά και φρόνιμα παιδιά. Στη συνέχεια, ο φούρνος του κ. Νερατζούλη θα τα ψήσει, και τα παιδιά θα πάρουν το δικό τους ανθρωπάκι.

Εργαστήριο découpage

Ο Άγιος Νικόλαος στη Γαλλία φέρνει και δώρα! Έτσι, στο εργαστήριο κατασκευής στολιδιών και διακόσμησης αντικειμένων, η Φρατζέσκα θα αποκαλύψει μυστικά για μια καταπληκτική τεχνική και θα φτιάξει μαζί με τους μικρούς μαθητές πρωτότυπα στολίδια και δωράκια.

Εργαστήριο ζωγραφικής

Δυο τεράστια σκίτσα με τον δικό μας Άη Βασίλη και τον St Nicolas με φόντο τον πύργο του Αϊφελ, θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να τα χρωματίσουν, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ζωγραφίσουν ελεύθερα χριστουγεννιάτικα θέματα σ’ ένα μεγάλο χάρτινο καμβά.
 

Οι εργασίες τους θα εκτεθούν στο χώρο, ενώ ο πίνακας θα αποτελέσει την έμπνευση για ένα tableau vivant. (παιχνίδι δραματοποίησης) .

Εργαστήριο «Λέξεων και Ευχών»

Οι μικροί φίλοι έρχονται σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα μέσα από παιχνίδια αντιστοίχησης λέξεων - εικόνων, κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες και μαθαίνουν να γράφουν και να ανταλάσσουν στα γαλλικά χριστουγεννιάτικες ευχές.
 

Café de Paris

Οι επισκέπτες και οι φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό καφέ παρέα με καλή γαλλική μουσική στο café de Paris που θα στηθεί ειδικά για την εκδήλωση.
   Αν πάτε θα περάσετε σίγουρα ένα υπέροχο πρωινό γεμάτο δημιουργικότητα!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου