About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδιού

απο τις "διαστημικές φίλες"
 
     Σήμερα 11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα του παιδιού ! Όλοι οι μεγάλοι πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα ενός παιδιού που είναι αμέτρητα..ειδικά σε υποανάπτυκτες χώρες …
Σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές της Αφρικής τα παιδιά δουλεύουν από μικρή ηλικία σε εργοστάσια και σε σπίτια…Τρώνε ελάχιστα έως καθόλου και πίνουν βρώμικο νερό από το οποίο προσβάλλονται από μολύνσεις που αρκετές φορές είναι θανατηφόρες…

   Η εκπαίδευσή τους είναι απαράδεκτη το ίδιο και οι χώροι όπου διδάσκονται. Επίσης δεν έχουν καθόλου στέγη με αποτέλεσμα να κοιμούνται στα εργοστάσια ή στο χώμα..
Γι’αυτό όλα εκείνα τα παιδιά που ζουν στον ίδιο πλανήτη με εμάς έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς… Πρέπει να φροντίζουμε για τα καημένα αυτά παιδάκια και να καταλαβαίνουμε τον αγώνα τους..Είναι αρκετά άδικο για αυτά να τρώνε πέντε έξι ψίχουλα την ημέρα κι εμείς να πετάμε το φαγητό μας.
Έτσι και οργανώνονται κάποιες φιλανθρωπικές ομάδες όπως η Unicef η Actionaid οι γιατροί χωρίς σύνορα και διάφορες άλλες ομάδες που βοηθούν με χρήματα και τρόφιμα αυτά τα παιδιά..
    Όμως δεν είναι αρκετές ! Πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε !
Δράσε κι εσύ υπέρ αυτών των παιδιών με χρήματα, φάρμακα, τρόφιμα ή με υιοθεσία !
Δεν είναι αργά ακόμη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου