About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Στο διάλειμμα

απο τους κατάσκοπους 007
 
   Σήμερα είναι μια μέρα, μια μέρα στο σχολείο. Ναι, ξέρω τώρα θα λέτε γιατί το τονίζω αυτό .Το τονίζω γατί δεν είναι όπως όλοι ξέρουμε, είναι κάτι σημαντικό. Είναι μια μέρα που θα ξυπνήσεις, θα φας αν προλάβεις βέβαια και θα πας στο σχολείο.
Εκεί που πάμε για να κάνουμε μάθημα, να αποκτήσουμε γνώσεις. Ευτυχώς ανάμεσα από τις ώρες μαθημάτων έχουμε τα διαλείμματα, εκεί που ...
ανεβαίνουμε ψυχολογικά για το επόμενο μάθημα, εκεί που τρώμε, εκεί που ξεσαλώνουμε σαν παιδιά που είμαστε.
Κάποιες φορές κάθομαι στα σκαλοπάτια – κερκίδες και βλέπω παιδιά, μικρά και μεγάλα να τρέχουν και να παίζουν μου έρχεται η επιθυμία να κατεβώ τα σκαλιά – κερκίδες και να πάω να παίξω και εγώ…..
  Τα παιχνίδια που παίζουμε στο διάλειμμα είναι συνήθως με τρέξιμο. Παράδειγμα κυνηγητό, ποδόσφαιρο με μπουκάλια ή μπαλίτσες μικρές . Κάποια παιδιά αυτό που κάνουν είναι να μιλάνε και να περπατάνε το γύρω του σχολείου . Κάποια αλλά πηγαίνουν στην τουαλέτα ή στο κυλικείο, τα μεγαλύτερα παιδιά όταν έχουνε τεστ παίρνουν τα βιβλία και κάνουν επανάληψη. Όταν κτυπάει το κουδούνι όλα τελειώνουν. Τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα την παίρνουν, γρήγορα - γρήγορα για να την βάλουν μέσα στο σακίδιο τους. 

Τα παιδιά που περπατούσαν αλλάζουν πορεία και πηγαίνουν σιγά- σιγά προς τα μέσα. Τα παιδιά που είναι στο κυλικείο στενοχωριούνται γιατί δεν πρόλαβαν να φάνε κάτι, τα παιδιά που είναι στην τουαλέτα, ελπίζουν τα τελειώσουν…. για να μην μπει ο δάσκαλος μέσα στην τάξη πριν από αυτά. 
   Μ΄ αυτό τον χαρακτηριστικό χτύπο του κουδουνιού τελειώνει το διάλλειμα και πάμε φρέσκοι για μια ώρα μάθημα ακόμα. 
  Πιστεύω ότι έστω και τα λίγα λεπτά διαλείμματος μας βοηθάνε ν΄ ανέβουμε ψυχολογικά για το επόμενο μάθημα και να ξεσαλώσουμε, σαν παιδιά μου είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου