About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βραβείο αειφόρου σχολείου

απο το μαθητή Μιχάλη Π.


    Το σχολείο μας μπήκε φέτος στο βραβείο αειφόρου σχολείου.
Και εγώ στην αρχή δεν ήξερα τι είναι αυτό έτσι βρήκα κάποιες πληροφορίες, για να μάθουμε τι είναι.   Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο...


χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.


Τι είναι αυτό;

   Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας  (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια- γενικά λύκεια κ.α.). Για κάθε κατηγορία υπάρχει διαφορετικό βραβείο.

   Τα σχολεία έχουν στη διάθεσή τους πλήθος προγραμμάτων, παιδαγωγικού υλικού, δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά., και είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να αξιοποιήσουν όσα από αυτά τους ενδιαφέρουν.
 Ο διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» έρχεται να ενδυναμώσει, να υποστηρίξει, να αναδείξει και να βραβεύσει τα σχολεία που έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση να στραφούν προς την αειφορία με δική τους πρωτοβουλία. Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, ως εκ τούτου, υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες των σχολείων που έχουν στόχο να γίνουν καλύτερα με τις δικές τους δυνάμεις, με βοήθεια από φορείς της κοινωνίας και του κράτους, με τη βοήθεια δικτύων, προγραμμάτων, ατόμων ή ομάδων. 


Ελπίζω να σας βοήθησα να μάθετε τι είναι το αειφόρο σχολείο.

Για περισσότερς πληροφορίες, εδώ http://www.aeiforosxoleio.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου