About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ρομπότ στον Άρη

απο τους μαθητές   Βασίλη Η.-Δημήτρη Α.-Μιχάλη Π.


Πασαντίνα, Καλιφόρνια.
   Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στις 08:32 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 6 Αυγ 2012 στον κρατήρα Γκέιλ του Άρη το πυρηνοκίνητο ρομπότ της NASA, Curiosity, για να..
ξεκινήσει μια νέα αποστολή εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη. Λίγα λεπτά αργότερα, η NASA ανακοίνωσε ότι πήρε και τις δύο πρώτες εικόνες από τον Άρη.«Επιβεβαιώθηκε η επαφή με το έδαφος» είπε μέλος της ομάδας από το διαστημικό κέντρο στην Πασαντίνα.
   Χειροκροτήματα και αγκαλιές από το προσωπικό της NASA, ενώ ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε σοκολάτες... Η ίδια ατμόσφαιρα χαράς επικράτησε και όταν το ρομπότ έστειλε την πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικής καθαρότητας, της σκιάς του στο έδαφος του Άρη, αμέσως μετά την προσεδάφισή του.
   Οι επιστήμονες της NASA θα περιμένουν τώρα να δουν αν τα μηχανήματα και τα συστήματα του Curiosity λειτουργούν ομαλά και δεν προέκυψε πρόβλημα κατά την διαδικασία εισόδου του ρομπότ στην ατμόσφαιρα του Άρη
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς το ρομπότ έστειλε τις πρώτες εικόνες από το σημείο προσεδάφισης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με μια από τις κάμερες, η οποία όμως δεν ήταν ακόμη σε πλήρη λειτουργία και για αυτό οι εικόνες είναι λίγο θολές και χαμηλής ανάλυσης.
Η ποιότητα των εικόνων, όμως, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο το γεγονός ότι η κάμερα λειτούργησε αμέσως μετά την προσεδάφιση.
    To ρομπότ θα εξερευνήσει τον Άρη για δύο χρόνια και βασικός του στόχος είναι η αναζήτηση κάποιου ίχνους ζωής στον κόκκινο πλανήτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου