About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μαγειρεύοντας... Υγιεινά


 
από τους μικρούς επιστήμονες

'Τρώμε υγιεινά' δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τα αγαπημένα μας φαγητά!    
   Οι αγαπημένες μας συνταγές μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε ένα ισορροπημένο τρόπο μαγειρέματος και να παρέχουν μια υγιεινή εναλλακτική λύση στη διατροφή μας, καθώς και ο τρόπος ...
που μαγειρεύουμε επηρεάζει δραματικά τόσο το σύνολο των θερμίδων του κάθε γεύματος, όσο και τη θρεπτική του αξία.            
   Βασικός κανόνας είναι να μην πηγαίνετε ποτέ στο super market πεινασμένοι, επειδή αγοράζετε τρόφιμα που δεν τα έχετε πραγματικά ανάγκη. 
   Για να μειώσετε την ποσότητα των λιπαρών στο φαγητό σας, μετρήστε το προστιθέμενο λίπος (π.χ. ελαιόλαδο) με κουταλιές της σούπας. 
   Αποφύγετε το τηγάνισμα, προτιμήστε το μαγείρεμα στον ατμό, ή στο γκριλ. 
   Όσον αφορά το αλάτι, καλό είναι να αποφύγετε την υπερκατανάλωση του. 
   Στο μαγείρεμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μπαχαρικά όπως ρίγανη, πιπέρι, κάρυ, κανέλλα, ή ακόμη και λεμόνι, ξίδι για περισσότερη γεύση. 
   Ακόμη και της αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες μπορούμε να τις «τηγανίσουμε» στο φούρνο!!! Τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι τις βάζουμε σε λαδόκολλα και σε 15-20 λεπτά και είναι έτοιμες! 
Όσο και αν σας φαίνετε απίστευτο πολλά από τα υγιεινά φαγητά μπορεί να σας ξετρελάνουν!
  Δοκιμάστε αντί για μερεντα να αλείψετε το ψωμί σας με χαρουπομερέντα ή ταχίνι με κακάο!!! 




...και καλή σας όρεξη

 πηγή:www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου