About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ψηφιακό αναλόγιο για μουσικούς

απο τους τρεις εξερευνητές
 
    Ένα ψηφιακό «βιβλίο» που μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε αναλόγιο δημιούργησε ο αυστραλός σχεδιαστής Αλέξ Λανκούμπα, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις εκατοντάδες σελίδες από παρτιτούρες που χρησιμοποιούσαν ως σήμερα οι μουσικοί. 

   Το Smartstand, όπως ονομάζεται, 


είναι ουσιαστικά ένας λεπτός ηλεκτρονικός υπολογιστής με διπλή οθόνη πολλαπλής αφής σχεδιασμένος ώστε να χρησιμοποιείται τόσο ως συσκευή αποθήκευσης, ανάγνωσης και τροποποίησης παρτιτούρων, μουσικών συνθέσεων και αρχείων όσο και ως υπερσύγχρονο αναλόγιο όταν αυτός τοποθετείται επάνω στη ρυθμιζόμενη βάση του. 
   Στην οθόνη αφής εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, εφαρμογές που αφορούν τη σύνθεση μουσικών κομματιών, το «κατέβασμα» μουσικών αρχείων μέσω Διαδικτύου και την καταχώρισή τους σε μια βιβλιοθήκη, οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις και θα μπορούσαν, κατά τον επινοητή τους, να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από ερασιτέχνες μουσικούς.
   Mε τη βοήθεια ενός πεντάλ που συνδέεται με τη συσκευή μέσω τεχνολογίας Βluetooth, ο χρήστης μπορεί να αλλάζει αβίαστα τις εικονικές σελίδες του βιβλίου ενόσω παίζει το μουσικό του όργανο πατώντας με το πόδι το ειδικό κουμπί.
   Ελπίζουμε αυτό το μηχάνημα να βοηθήσει τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες μουσικούς


πηγή:http://www.techandtech.gr


1 σχόλιο: