About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Προσπάθεια για περιορισμό των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα

 απο τους πράκτορες

   Ακούσαμε και διαβάσαμε ότι διεξήχθη με πρωτοβουλία του Γερμανού Ευρωβουλευτή, ελληνικής καταγωγής, Γιώργου Χατζημαρκάκη, στις 14 Νοεμβρίου συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, παρούσης Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Σκοπός της συζήτησης ήταν...
η αποσαφήνιση μιας προσανατολισμένης και στοχευμένης προσέγγισης για την διαχείριση και τον πληθυσμιακό έλεγχο των αδέσποτων στην Ελλάδα. 
Η Ομοσπονδία κατέθεσε μια σειρά προτάσεων τόσο προς την παρούσα στις Βρυξέλλες Ελληνική Πολιτεία όσο και προς τον παρευρισκόμενο Επίτροπο της Ε.Ε. , για τον αποτελεσματικό περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων που καθημερινά αυξάνεται με ρυθμούς πλέον ανεξέλεγκτους. 
Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής: 
1. η εισαγωγή στα σχολεία ειδικού μαθήματος , ως μέρους της αγωγής του πολίτη για τον σεβασμό απέναντι στα άλλα έμβια αλλά και την περιβαλλοντική ηθική. 
2. η συνεχής ενημέρωση των πολιτών εκ μέρους της πολιτείας από τα ΜΜΕ με μακροπρόθεσμη επιδίωξη να θεμελιωθεί στον μέσο Έλληνα φιλοζωική συνείδηση, η οποία σήμερα υπολείπεται κατά πολύ της αντίστοιχης ευρωπαϊκής. 
3. η δραστική μείωση ή και κατάργηση, για ορισμένο διάστημα, των εισαγωγών χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο. 
4.η δραστική μείωση των χιλιάδων ζώων, που οι Έλληνες εκτροφείς και κυνολογικοί όμιλοι επίσης προσθέτουν κάθε χρόνο. 5. η κατάργηση της πώλησης ζώων από τα pet shops, των οποίων η τύχη αγνοείται εάν δεν καταστούν αναλώσιμα. 
6. η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς. 
7 . η απρόσκοπτη εφαρμογή από το ελληνικό κράτος του ευεργετικού και κατοχυρωμένου θεσμικά, μέσω του νόμου 4039/2012 , θεσμού των ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων.
 8. η αξιοποίηση των διαφόρων κοινοτικών κονδυλίων. 
9. η έκδοση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα ζώα συντροφιάς. 
10. η θέσπιση της δυνατότητας παρέμβασης της Ε.Ε. οσάκις κράτος -μέλος της αποδεδειγμένα παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρθηκε επίσης στις εξαιρετικά άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα ζώα εν γένει στην χώρα μας, μοιράζοντας ανάλογο υλικό και κάλεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί στην λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος καθώς και σε μια αποτελεσματική τροποποίηση του νόμου 4039/2012, «ο οποίος μπορεί να περιέχει κάποιες θετικές διατάξεις σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί τομή για την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων». 
   Μακάρι να μειωθούν τα αδέσποτα στην Ελλάδα,  όμως για να γίνει αυτό όλοι πρέπει να βοηθήσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου