About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σχολικές εκλογές

απο τις τρεις χάριτες

   Κάθε χρόνο από την Τετάρτη Δημοτικού κι έπειτα
γίνονται οι «Σχολικές Εκλογές». Όλοι οι μαθητές/τριες μαζεύονται στις τάξεις τους και ο δάσκαλος/α τούς μοιράζει μικρά λευκά χαρτάκια για να

ψηφίσουν τρεις από τους  υποψήφιους συμμαθητές/τριες που πιστεύουν ότι είναι κατάλληλοι για αυτή τη θέση και μπορούν να την διεκδικήσουν. 
 Κάποιες φορές όμως, μερικά παιδιά αλληλοψηφίζονται λόγω φιλίας ή κάποια άλλα ζητάνε από κάθε παιδί την ψήφο του λέγοντάς τους ότι θα πράξει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό γιατί δεν ψηφίζεται πολλές φορές ο κατάλληλος αλλά δεν το σχολιάζουμε ποτέ. Επίσης οι εκλογές γίνονται για να μάθουμε από μικροί να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες όλων μας.
   Κατά την ψηφοφορία, όλα τα παιδιά ρίχνουν το «ψηφοδέλτιο» τους μέσα σε ένα κουτί, την λεγόμενη «κάλπη». Στο τέλος, ο δάσκαλος/α αναθέτει σε ένα παιδί να γράψει τα ονόματα των υποψηφίων και καθώς θα τραβάει μία-μία ψήφο, τα ονόματα που θα γράφει θα παίρνουν συν μία ψήφο. Οι 5 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, θα είναι το 5αμελές προεδρείο του τμήματος. Επίσης, τα επόμενα δύο παιδιά σε ψήφους θα είναι αναπληρωματικά μέλη.
Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, εκτός από τα 5αμελή κάθε τμήματος, εκλέγονται και 15 μαθητές που αποτελούν το 15μελές συμβούλιο όλου του σχολείου. 
   Πιστεύω πως πρέπει να γίνονται εκλογές διότι διαφορετικά θα είχαμε «αναρχία» και δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε ή «δικτατορία» όπου θα μας επέβαλαν ποιος θα ήταν ο αρχηγός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου