About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

7 Σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας συστήματος !

απο τις τρεις χάριτες
 
   Όπως γνωρίζουμε μαζί με τα πρώτα κρύα εκδηλώνεται και η αγωνία μας για τις ασθένειες που κάνουν την εμφάνισή τους αυτή την εποχή, όπως είναι η γρίπη και διάφορες ιώσεις .

Επειδή όμως, ως γνωστόν, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας με σωστές διατροφικές επιλογές μπορούμε ...
να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις "απειλές" του χειμώνα . Παρακάτω βλέπετε 7 τρόφιμα που μπορούν να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά σε αυτή μας την προσπάθεια .

Λάχανο :

 Ένα από τα αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα στους μεγάλους, αν και όχι τόσο συμπαθές σε εμάς τα παιδιά, περιέχει γλουταθειόνη, μια ένωση που παίζει σημαντικό ρόλο στην ακεραιότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς έχει συνδεθεί με τη σωστή λειτουργία των λεμφοκυττάρων . 
TIP : Δοκίμασε λάχανα διαφόρων ποικιλιών ( λευκό, κόκκινο, κινέζικο ) στις σαλάτες σου αλλά και για να φτιάξεις ζεστές, θρεπτικές σούπες .

Αμύγδαλα : Μόλις μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μπορεί να μας προσφέρει βασικά εφόδια για την προστασία του οργανισμού μας. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, που έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της φυσικής μας άμυνας, ενώ παράλληλα μας προστατεύουν από άλλους ανεπιθύμητους εισβολείς . 

ΤΙΡ : Φάε μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα σαν σνακ ή πρόσθεσέ τα στα δημητριακά σου, πριν πας στο σχολείο.

Γκρέιπφρουτ : Ως ‘ επίτιμο ‘ μέλος της ομάδας των εσπεριδοειδών είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία, σε υψηλή πρόσληψη, φαίνεται πως μπορεί να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε γρηγορότερα από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος . Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του σώματός μας .
ΤΙΡ : Εάν η γεύση του σου φαίνεται πικρή, ανάμειξε το χυμό του με χυμό πορτοκάλι και εάν θέλεις έξτρα προστασία, επίλεξε χυμό πορτοκάλι με έξτρα βιταμίνη C .

ΓΙΑΟΥΡΤΙ : Τα προβιοτικά που περιέχει συνεισφέρουν στην διατήρηση της φυσικής άμυνας του εντέρου . Επιπλέον, μας εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β , που παίζουν μεγάλο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος . 

 ΤΙΡ : Πρόσθεσε σε αυτό φρούτα, δημητριακά ή ξυρούς καρπούς και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σνακ .
Σκόρδο
: Άλλη μια τροφή που δεν 

πολυσυμπαθούμε εμείς τα παιδιά κι όμως είναι μία πολύ χρήσιμη τροφή που κλείνει τη σύνθεσή της με πολύτιμα συστατικά με αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση . Μεταξύ των εχθρών που μπορεί να καταπολεμήσει το σκόρδο είναι και το H.pylori, ένα βακτηρίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση έλκους στο στομάχι . 
ΤΙΡ : Το σκόρδο θα πρέπει να συνθλίβεται όταν κόβεται πριν το προσθέσεις στο φαγητό .

Σπανάκι : Το διατροφικό όπλο του Ποπάι είναι πλούσιο σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, με κυριότερο το φυλλικό οξύ, το οποίο εμπλέκεται στην επιδιόρθωση του DNA και είναι απαραίτητο για ένα υγειές ανοσοποιητικό .
ΤΙΡ : Κατανάλωσέ το ωμό σε πράσινες σαλάτες τρώγε το σε παραδοσιακές συνταγές όπως η σπανακόπιτα και το σπανακόρυζο .

Μπρόκολο : Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β .

ΤΙΡ : Ο πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσεις το μπρόκολο είναι είτε ωμό είτε στον ατμό, καθώς με το βράσιμο μπορεί να ‘ χαθούν ‘ ορισμένα από τα υδατοδιαλυτικά συστατικά του .



Κάνε ένα βήμα και δοκίμασε αυτά τα λαχανικά για ένα υγειές ανοσοποιητικό !



Πηγή : ιατροnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου